Ganoderma

Ganoderma - het meest geneeskrachtige kruid ooit gevonden in de natuur

Ganoderma Lucidum is een geneeskrachtige paddenstoel, die in Aziatische landen al ruim 4000 jaar lang wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Andere benamingen voor dit 'Kruid der Onsterfelijkheid' of 'Koningskruid' zijn Reishi (China) of Lingzhi (Japan).

Ganoderma is het meest geneeskrachtige kruid, dat de natuur ooit heeft voortgebracht. Het is een zogenaamde Basidiomyceet, een steeltjeszwam en heet bij ons een 'gesteelde lakzwam'. De paddenstoel is stevig, taai, heeft een glad oppervlak en komt - afhankelijk van de groeiomstandigheden - voor in 6 verschillende kleuren, waaronder zwart, rood en bruin. De rode Ganoderma Lucidum is het krachtigst en de sporen leveren maar liefst 150 antioxidanten en 200 voedingsstoffen

Ganoderma LucidumDe door ons gebruikte Ganoderma Lucidum is deze zeldzame rode paddenstoel. In de natuur groeien ze op stronken van loofbomen, zoals esdoorns, waarbij slechts 2 of 3 bomen op de 10.000 de Ganoderma paddenstoel produceert. Dit maakt de paddenstoel zeldzaam en vandaar dat deze door de vroegere Chinese adel en keizers als 'kostbaarder dan goud' werd beoordeeld. Had men het geluk een dergelijke paddenstoel te vinden, dan was men verplicht deze af te geven aan de Keizer, omdat het gebruik ervan was voorbehouden.
In duizenden jaren oude geschriften - zoals de Shen Nong Ben Cao (het oudste handboek van de Chinese geneeskunde) werden 3 klassen met medicinale kruiden en planten omschreven. Ganoderma stond in de belangrijkste klasse op de lijst met 120 'keizerlijke kruiden' bovenaan en werd betiteld als superieur. Ook de beroemde Chinese dokter van de Ming Dynastie, Dr. Shi-Jean Lee, beschreef de effectiviteit van dit kruid in zijn beroemde boek:' Ban Chao Gang Moo'. Hij verklaarde, dat het 'gebruik van Ganoderma zorgt voor een sterk en gezond lichaam en een lang leven garandeert'. 

Ook vandaag de dag wordt Ganoderma Lucidum veelvuldig toegepast in de Chinese geneeskunde als natuurlijk geneesmiddel bij alle mogelijke kwalen, maar ook preventief. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen de werkzaamheid aan en daardoor is de belangstelling voor dit geneeskrachtige kruid ook in onze Westerse wereld sterk gegroeid.

De Ganoderma groeit allang niet meer alleen in de natuur, maar wordt ook gekweekt op plantages in China, die aan zeer strikte voorwaarden moeten voldoen om 100% biologische en/of organische Ganoderma te kunnen produceren.

 

Eigen 100% organische plantage

Organo Gold bezit de grootste plantage ter wereld en produceert nu al voldoende 100% organische Ganoderma om de komende generaties te kunnen voorzien van de producten met dit geneeskrachtige kruid. Organo Gold biedt alleen de hoogste, meest krachtige en zuiverste kwaliteit Ganoderma. Onze Ganoderma plantage is te vinden hoog in de Chinese bergen op Mount Wuyi - een gebied dat omringd wordt door ongerept regenwoud. Hier is geen grond- en luchtvervuiling en de ideale en noodzakelijke omgeving voor de teelt van Ganoderma Lucidum.

 

Ganoderma Lucidum

Bevat de meest krachtige voedingsstoffen, die het menselijk lichaam op een natuurlijke wijze helpen om  een goede gezondheid te behouden. Het verbetert ook het niveau van de gezondheid en gevoel van welzijn als er al problemen zijn.  

Ganoderma is samengesteld uit complexe koolhydraten en ganodermische zuren. Ganoderma Lucidum werkt op een natuurlijke wijze volledig in op het lichaam en niet op de ziekte. Ganoderma verbetert en bevordert het natuurlijke immuunsysteem. Het bevordert een gezond cardiovasculair systeem, ondersteunt een gezonde lever en verbetert de zuurstof circulatie in het lichaam. Regelmatig gebruik van Ganoderma draagt dus ​​bij aan langdurige gezondheid, omdat het ieder orgaan bereikt en helpt bij het herstel van de natuurlijke balans in het lichaam. Dit verklaart de positieve werking bij een breed scala van gezondheidsproblemen. Het gebruik van Ganoderma verhoogt het energieniveau en bevordert de algehele goede vitaliteit en gezondheid. 

De wetenschap heeft aangetoond dat antioxidanten het effect van vrije radicalen op het lichaam neutraliseren. Ganoderma Lucidum is één van de meest krachtige natuurlijke antioxidanten in de natuur. 

>> Meer informatie over: Ganoderma Lucidum en Gezondheid

>> Meer informatie over:  Ganoderma Lucidum en Wetenschap

Uitnodiging voor een Organo Gold Presentatie

Ganoderma Lucidum - Treasure of the Earth